Frank Arnesen bliver sportsdirektør i Ukraine

Skrevet af admin

30/01/2014

Dagens topnyheder

Den tidligere landsholdsspiller Frank Arnesen bliver sportsdirektør i den ukrainske fodboldklub Metalist Kharkiv fra 1. februar. Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Kontrakten gælder for to og et halvt år.

Metalist Kharkiv gjorde sig i 2013 bemærket ved at blive udelukket fra deltagelse i Champions League på grund af en sag om matchfixing tilbage i 2008.

Det er også på den baggrund, at Frank Arnesen har fået jobbet i den ukrainske topklub. Hans forgænger Yevgen Krasnikov, fik nemlig karantæne fra sit virke som sportsdirektør.

- Jeg er glad for at komme til Metalist og takker klubbens præsident Sergej Kurchenko for muligheden. Han har en meget ambitiøs plan, og jeg er sikker på, at med denne ejer har klubben en stor fremtid, siger Frank Arnesen i en pressemeddelelse.

Danskeren, som i 2013 blev fyret fra sit seneste job i Hamburger SV, siger videre, at klubben har vil opnå meget i de kommende år.

- Vores primære mål er at være nummer et i Ukraine og vise os som en værdig modstander i Champions League.

Siden sin aktive karriere som fodboldspiller har Frank Arnesen været assistenttræner for Bobby Robson i PSV Eindhoven og efterfølgende sportsdirektør samme sted.

Jobbet i Holland er siden fulgt op af stillinger som sportsdirektør i Tottenham, Chelsea og HSV.

/ritzau/