Frank Jensen: Anker var ham alle var på fornavn med

Tidligere statsminister og formand for Socialdemokraterne Anker Jørgensen var ham alle var på fornavn med. Han var noget helt særligt for Danmark, men også for Frank Jensen (S) selv.

Det fortæller overborgmesteren i København efter meldingen om den tidligere statsministers død.

- Jeg var selv ude og besøge Anker for et par uger siden. Der kunne jeg jo godt se, at det gik den forkerte vej med Ankers helbred. Men alligevel kommer meddelelsen om Ankers død som et stort slag.

- Han var den partiformand, der gjorde, at jeg meldte mig ind i partiet, og derfor får man selvfølgelig et særligt forhold til ham, siger Frank Jensen.

Socialdemokraterne oplyser søndag i en pressemeddelelse, at Anker Jørgensen blev 93 år gammel. Han sov stille ind og var omgivet af sine nærmeste.

Han var en af de mest markante skikkelser i dansk politik.

- Anker blev den statsminister hele Danmark var på fornavn med, og der er jo en grund til, at det er sådan at danskerne har været på fornavn med netop den statsminister. Det er jo fordi, at Anker af danskerne blev opfattet som deres statsminister - en mand af folket, siger han.

Den tidligere statsminister var formand for Socialdemokraterne fra 1972 til 1987 og statsminister i to perioder fra henholdsvis 1972 til 1973 og fra 1975 til 1982.

Frank Jensen har kendt Anker Jørgensen siden, han var barn, hvor den tidligere statsminister kom i Frank Jensens barndomshjem. Anker Jørgensen sov middagslur i Frank Jensens barndomshjem, når ham skulle holde grundlovstale nær hjemmet i Jylland.

- Dem, der kender Anker, ville vide, at Anker havde et hemmeligt våben – nemlig det altid at gøre plads i sin kalender til lige at få en middagslur. Den tog han så på min skibsbriks i mit barndomshjem imellem de mange grundlovsmøder.

- Det gjorde, at han kunne klare de mange natlige forhandlinger, og lige netop det hemmelige våben gjorde ham til en ferm og dygtig forhandler i en svær politisk tid, siger overborgmesteren.

Den socialdemokratiske borgmester fortæller også om en særlig episode, som han vil huske. I 2010 blev Frank Jensen overborgmester i København, og her lagde Anker Jørgensen besøg, selv om han boede på plejehjem og var dårligt gående.

- Han kom op til mit kontor og sagde: "Jeg skal lige sikre mig, at overborgmesteren har noget at bestille”.

- Det er igen understregningen af, at man har ikke fået borgmesterkæden for, at man skal føre sig frem, men for at man skal gøre noget for sin by, siger Frank Jensen

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip