Frank Jensen glæder sig over grønt lys til multiarena

»Arenaen vil styrke Københavns profil som en international kongres- og eventby. Jeg er rigtig glad for, at vi nu snart kan sætte byggeriet i gang,« siger overborgmester Frank Jensen (S), Københavns Kommune, i en skriftlig kommentar.

Også kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Pia Allerslev (V) er positiv.

»EU-kommissionens afgørelse er rigtig godt nyt for idrætslivet, kulturlivet og bylivet i København. Med Copenhagen Arena kan København tilbyde omverdenen bedre, bredere og større nationale og internationale arrangementer end nogensinde. Arenaen vil styrke vores internationale profil, og den er lige, hvad vi har sukket efter i årevis,« siger hun.

Københavns Kommune bidrager til opførelsen af multiarenaen med 325 millioner kroner. Fonden Realdania skyder et tilsvarende beløb ind i projektet. EU-kommissionen har gennem det seneste år undersøgt lovligheden af den offentlige medfinansiering. Og onsdag gav kommissionen grønt lys.

»Det er vigtigt, at borgerne har adgang til sports- og kulturfaciliteter. Men de offentlige myndigheder skal også anvende skatteydernes penge fornuftigt og undgå at fordreje konkurrencen. Dagens afgørelse sikrer, at den offentlige finansiering af Københavns multiarena er velbegrundet og står i et rimeligt forhold til målet,« siger EUs konkurrencekommissær Joaquín Almunia i en pressemeddelelse.

Copenhagen Arena har et budget på 1,1 milliarder kroner. Et privat selskab står bag projektet med Københavns Kommune og Realdania som de væsentligste partnere. Københavns Kommune får ikke noget med selve driften af arenaen at gøre.

Ifølge EUs konkurrencekommissær er den »offentlige medfinansiering begrænset til det, der er strengt nødvendigt for at gennemføre projektet.« Kommissionen har det seneste års tid undersøgt sagen, og meldingen vækker glæde hos administrerende direktør i Realdania, Flemming Borreskov.

»Det glæder os i Realdania, at Copenhagen Arena med EU-kommissionens afgørelse rykker et skridt nærmere. Projektet rummer store by- og bygningsmæssige kvaliteter og har potentiale til, at arenaen kan blive omdrejningspunkt for både spektakulære oplevelse og et levende og aktivt byliv,« siger han.

Den nye multiarena får plads til 15.000 tilskuere og skal blandt andet bruges til sports-, kultur- og musikbegivenheder. Første spadestik til arenaen ventes taget før sommerferien, og selve arenaen ventes klar i efteråret 2015.

Dagens Gossip