Frank Jensen: MGP i København bliver en folkefest

»Jeg er stolt over og glad for, at valget er faldet på København. B&W-hallerne ude på Refshaleøen bliver et godt og nyskabende venue,« siger overborgmesteren, som lægger vægt på, at Danmarks hovedstad tidligere har afviklet kæmpestore arrangementer.

»Vi har erfaring med afvikling af store internationale arrangementer, blandt andet fra COP15 i 2009 og VM i cykling i 2011. København har det, der skal til. Vi har hoteller, restauranter, kulturtilbud i verdensklasse. Og så har vi selvfølgelig det fantastiske byliv, som København er berømt for ude i verden,« siger Frank Jensen, som dog understreger, at det store show vil blive en fest for folket.

»Ambitionen er at gøre Grand Prix’et i København til en folkefest. Både for københavnerne og de mange besøgende fra resten af Danmark og fra Europa,« siger han.

Læs også: Her skal det Europæiske Melodi Grand Prix afholdes næste år

Wonderful Copenhagen forventer at Melodi Grand Prix’et vil trække 90.000 gæster til de i alt ni shows, der bliver afholdt, og at Refshaleøen alene vil få 100.000 besøgende. Turismeorganisationen forventer en turismeomsætning på op mod 125 millioner kroner og en brandingværdi på op mod en milliard kroner.

Dagens Gossip