Frank Jensen så helst ghettoliste uden etnicitet

Etnicitet burde ikke være med til at afgøre, om et boligområde kan betegnes som en ghetto.

Det er meldingen fra Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), efter regeringen er kommet med et udspil til en ændret ghettoliste.

Regeringen lægger op til at tilføje to nye kriterier - uddannelse og indkomst - til de eksisterende tre: Arbejdsløshed, etnicitet og kriminalitet. Hvis tre ud af de fem kriterier er opfyldt, kan et område betegnes som en ghetto.

Frank Jensen er enig med by- og boligminister Carsten Hansen (S) i, at listen med de nye kriterier bliver mere nuanceret. Men han havde foretrukket, at etnicitetskriteriet var pillet ud.

»Der er kommet to nye, vigtige kriterier ind, når man udpeger udsatte boligområder. Alt i alt får vi et mere dækkende billede af de udsatte boligområder,« siger han i en skriftlig kommentar.

»Når det er sagt, så havde jeg helst set, at det etniske kriterium var helt væk. Det handler ikke om etnicitet, men om at få stærke boligområder, hvor beboerne er i arbejde eller studerer og ikke begår kriminalitet, uanset hvor de kommer fra. Vi kan ikke ændre på folks etnicitet, men vi kan arbejde for, at de får et job,« siger han.

Dermed er han på linje med Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R), der kalder kriteriet stigmatiserende og symbolsk.

Frank Jensen glæder sig dog over, at regeringen lægger op til et øget fokus på de store byer.

»Der er ingen grund til at smøre indsatsen jævnt ud over hele landet til provinsbyer, der har et enkelt område, der ryger ud og ind af listen, når vi ved, at problemerne med udsatte byområder er størst i de store byer,« siger han, der også glæder sig over, at regeringen lægger op til et tæt samarbejde med kommunerne.

»Det er positivt, at regeringen vil lave partnerskaber med de store kommuner og hjælpe til med at øge trygheden og etablere flere praktikpladser i de udsatte boligområder. Vi skal arbejde tæt sammen om de initiativer, der virker, og skrotte de andre,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip