Frank Jensen væltet i røg og damp

»Det er jo fuldstændig sindssygt det her. Jeg har aldrig oplevet noget lignende«, lyder det fra Peter Høck, der i mere end 15 år har deltaget i 1. maj-arrangementet i Fælledparken.

»Lorte regering« står der på et stort banner hævet op få meter foran den store scene i Fælledparken. »Helle er blå«, står der på et andet banner ved siden af. Men Helle Thorning-Schmidt (S) er ikke på scenen, det er derimod hendes - i dagens anledning - mandlige modstykke, den socialdemokratiske overborgmester Frank Jensen. Utilfredse tilhører kommer med sporadiske råb og overborgmesterens budskaber om vækst, økonomi og en sund folkeskole drukner i en bølge af larm fra menneskemængden på de forreste rækker. Talen afbrydes, mens larmen tager til. På storskærmen kan man se en forbløffet overborgmester akkompagneret af formand for LO i Storkøbenhavn Peter Kay Mortensen, der i mikrofonen beder publikum tage det roligt og lade borgmesteren afslutte sin tale. Det ændrer intet. Frank Jensen vælger at fortsætte. Tilråbene tager til, mens han snakker om Københavns mange nyrenoverede skoler.

»Jeg havde forventet en reaktion fra publikum, men dette havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig«, siger tilhører Peter Høck ud i det blå.

Kasteskyts mod scenen vækker minder frem fra Nyrups tale i Fælledparken 1992, uden at der i dag er tale om rådne æg og tomater. Ikke desto mindre er Fælledparken i gang med en klassik knock-out af Frank Jensen - i røg og damp. Og i mere end én forstand. Pludselig suppleres de mange faner, bannere og tilråb med tyk røg i massevis foran scenen. Storskærmen slukkes for et øjeblik. Tændes få minutter senere, mens Frank Jensen afslutter sin tale.

»Og til sidst vil jeg sige en ting. Glædelig første maj«, lyder det fra talerstolen.

Tid til status.

»Jeg er lidt målløs lige nu. Jeg kunne end ikke høre, hvad han sagde. Hans budskab gik jo fuldstændig tabt«, siger Peter Høck, der trækker sig lidt tilbage, inden næste taler - Annette Vilhelmsen (SF) - skal på stolen.

Dagens Gossip