Frank Jensen: VK spiller hasard med Københavns økonomi

Venstre og de Konservative har fremlagt deres eget forslag til et budget for København, men ifølge Frank Jensen viser forvaltningens beregninger, at forslaget er økonomisk uansvarligt.

»Pengene passer ikke i VKs budgetudspil. Det er ren casino-økonomi, hvor man gambler med Københavns stærke økonomi. Man deler penge ud til højre og venstre med den ene hånd og sænker skatterne på både indkomst og boliger med den anden. Der mangler over 400 millioner kroner i VKs regnestykke. Jeg synes, københavnerne har krav på at få besked op, hvor pengene skal komme fra,« siger Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Heraf fremgår det, at VKs budgetforslag ifølge Københavns Økonomiforvaltning indeholder skattelettelser for 2,068 milliarder kroner over fire år, heraf ufinansierede skattelettelser for 457,2 millioner kroner og uudmøntede effektiviseringer for 400 millioner kroner.

»Alle ved, at der kommer en oprydning efter en uansvarlig budgetfest, og at den oprydning næsten altid rammer de svageste,« siger Frank Jensen.

Ifølge overborgmesteren skriver økonomiforvaltningen, at VKs foreslåede effektiviseringer på 400 millioner kroner i 2015 og frem ikke er ordentligt finansieret:

»Sænkningen af indkomstskatten med 0,1 procentpoint er kun finansieret i 2014. Der udestår således finansiering fra 2015 og frem. Der udestår ligeledes finansiering af yderligere reduktion af grundskylden i 2017. V og K foreslår en hensigtserklæring, hvor den resterende finansiering tilvejebringes gennem besparelser på beskæftigelses- og integrationsområdet,« skriver Københavns Økonomiforvaltning.

Overborgmesteren kritiserer VK for at ville effektivisere for 400 millioner kroner om året uden at fortælle, hvor pengene skal komme fra.

»VK skylder et svar. Skal de komme fra folkeskolen? Hjemmehjælpen? Børnehaverne? VK gemmer sig og giver ingen klare svar,« siger Frank Jensen.

Han mener, at pengene ikke passer i VKs budgetudspil.

»Der mangler 457,2 millioner kroner. De skal så nok tages fra vores indsats for de arbejdsløse, skriver V og K i hensigtserklæring. Det er rigtig mange penge, og det vil i givet fald føre til en massakre af vores beskæftigelsesindsats midt i en krisetid,« siger Frank Jensen.

Dagens Gossip