Frankfurts lufthavn ramt af massiv strejke

Frankfurts enorme lufthavn er blevet ramt af en større strejke, og op mod 50 afgange er aflyst indtil videre, skriver BBC ifølge Ritzau Finans.

Det er sikkerhedspersonalet, der er gået i strejke på grund af lønstridigheder.

- Grundet en massiv strejke blandt sikkerhedsmedarbejderne kan sikkerhedskontrol af passagerer, der rejser fra Frankfurt, ikke mere udføres i dag (fredag red.).

- Vi anmoder om, at passagerer, der skal flyve fra Frankfurt, ikke kommer til lufthavnen, da de ikke vil have mulighed for at komme om bord på deres fly, skriver lufthavnen på sin hjemmeside.

SAS oplyser til Ritzau Finans, at man ikke er voldsomt berørt af strejken, da den kun stopper folk fra at komme ind i lufthavnen. Passagerer, der blot er i transit gennem lufthavnen, er ikke berørt af strejken.

Frankfurt er Europas tredjestørste lufthavn og har omkring 65 millioner passagerer om året. Ifølge BBC rejser gennemsnitligt 150.000 passagerer gennem lufthavnen på en fredag.

Strejken blev anmeldt med meget kort varsel efter forhandlinger mellem arbejdsgiverforeningen BDSW, Bundesverband der Sicherheitswirtschaft, og fagforeningen Verdi brød sammen.

Ifølge Reuters er sikkerhedsfolkene fortørnede over, at de får 11,70 euro i timen, mens medarbejderne i Stuttgart får 14 euro i timen. Verdi presser på for at øge timelønnen til 16 euro, mens BDSW tilbyder en stigning til 14 euro i to stadier.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip