Frankrig afviser asyl til Snowden

»Som mange andre lande har Frankrig modtaget en anmodning om asyl fra hr. Edward Snowden gennem ambassaden i Moskva. På baggrund af en juridisk analyse og den pågældende persons situation vil Frankrig ikke tildele asyl,« lyder det ifølge AFP i en udtalelse fra ministeriet.

Edward Snowden, tidligere medarbejder ved efterretningstjenesterne NSA og CIA, har blandt andet har lækket oplysninger om amerikansk overvågning af europæiske ambassader. Det har udløst skarpe reaktioner fra den franske præsident, Francois Hollande, men trods kritikken er man fransk side er man altså ikke interesseret i at beskytte manden bag afsløringerne.

Tidligere torsdag fastslog udenrigsminister Manuel Valls, at han personligt er imod at give asyl til Snowden. På det tidspunkt havde franskmændene endnu ikke modtaget en ansøgning fra whistlebloweren.

»Denne ansøgning, hvis den indgives, skaber en række juridiske problemer. Jeg går ikke ind for at give asyl. USA er et demokratisk land med et uafhængigt retssystem,« sagde Valls til BFMTV.

30-årige Edward Snowden forlod USA 20. maj og har efter et ophold i Hong Kong befundet sig i Sheremetjevo Lufthavn i Moskva siden 23. juni. Rusland har afvist at udlevere Snowden til USA, men de russiske myndigheder er tilsyneladende ved at være trætte af at have ham siddende.

Jo længere tid Snowden opholder sig i Rusland, jo større er risikoen for at skade forholdet til USA, og til Reuters siger den russiske viceudenrigsminister, Sergej Ryabkov, at Snowden bør finde et andet land at søge tilflugt i.

»Han er nødt til at vælge et sted at rejse hen. På nuværende tidspunkt har vi ikke modtaget en formal ansøgning fra hr. Snowden om asyl i Den Russiske Føderation,« siger Ryabkov.

Til nyhedsbureauet Itar-Tass siger viceudenrigsministeren, at Rusland »ikke kan løse hans problemer« og at man er nødt til at finde en løsning på situationen, »på den ene eller den anden måde«.

Italien har også givet Edward Snowden ansøgning på asyl torsdag. Tidligere har samme melding lydt fra Norge, Tyskland, Indien, Polen, Brasilien og Finland.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip