Frankrig anmoder EU om hjælp til militære operationer

Frankrig har som det første EU-land nogensinde brugt EU-traktatens bestemmelser om at bede om hjælp fra de andre EU-lande, hvis et medlemsland bliver angrebet.

Frankrigs anmodning kommer efter weekendens blodige terrorangreb i Paris, der kostede mindst 129 mennesker livet.

På et EU-forsvarsministermøde i Bruxelles har den franske forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian, anmodet de andre EU-lande om hjælp til de franske militærmissioner mod Islamisk Stat i Syrien og Irak.

- Frankrig kan ikke handle alene på disse krigsskuepladser, siger han under et møde i Bruxelles med EU-forsvarsministre.

Grundlaget for den franske anmodning er EU-traktatens artikel 42, punkt 7, der giver mulighed for at bede om hjælp, hvis et land bliver angrebet.

- Hvis en medlemsstat udsættes for et væbnet angreb på sit område, skal de øvrige medlemsstater i overensstemmelse med artikel 51 i De Forenede Nationers pagt yde den pågældende medlemsstat al den hjælp og bistand, der ligger inden for deres formåen, står der i paragraffen, der nu anvendes for første gang.

Frankrigs præsident, François Hollande, sagde allerede mandag på en ekstraordinær kongres i parlamentet i Versailles, at Frankrig vil intensivere sin indsats i Syrien efter fredagens angreb i Paris.

- Frankrig vil øge antallet af bombninger i Syrien, hvor fredagens angreb i Paris blev planlagt, sagde han.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip