Frankrig beder patrioter melde sig til politireserve

Skrevet af admin

16/07/2016

Dagens topnyheder

Frankrig er under hårdt pres, efter at landet torsdag blev ramt af endnu et blodigt angreb, som Islamisk Stat har taget skylden for.

Frygten for flere angreb lægger pres på myndighederne. Den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, sender lørdag aften en appel til "alle frivillige patrioter" om at melde sig til politiets og gendarmeriets operationelle reserve, skriver iTele.

- Mobiliseringen af den operationelle reserve tillader de lokale myndigheder at benytte en reserve på 12.000 frivillige, siger Cazeneuve ifølge en anden tv-station, BFMTV.

Den operationelle reserve omfatter franske statsborgere med eller uden militær erfaring. Også tidligere soldater er med i reserven, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

- Jeg vil opfordre alle franske patrioter, som er villige, til at slutte sig til den operationelle reserve, siger Cazeneuve ifølge iTele.

Meldingen kommer efter et voldsomt angreb på strandpromenaden i Nice torsdag aften, da franskmænd og turister fejrede Frankrigs nationaldag, Bastilledagen.

Mindst 84 mistede livet, da en mand kørte en lastbil ind i en stor menneskemængde i middelhavsbyen.

Frankrig er blevet ramt af tre større angreb det seneste halvandet år. Først jihadisters angreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i januar 2015.

Senere i november samme år slog ekstremister tilknyttet Islamisk Stat til mod flere adresser i Paris, deriblandt spillestedet Le Bataclan og nationalstadion. Og torsdag i denne uge angreb en mand i Nice.

Desuden har der været flere mindre angreb i landet.

Frankrigs regering er blevet kritiseret for ikke at gøre nok for at forhindre angreb.

- Vi vil øge tilstedeværelsen af sikkerhedsstyrker landet over, siger Cazeneuve.

Det totale antal sikkerhedsstyrker, der er sendt på job til at beskytte borgerne, er ifølge ministeren 100.000.

Heraf er 53.000 fra den almindelige politistyrke. 36.000 er gendarmer, og 10.000 er soldater.

/ritzau/