Frankrig beder Tyskland om mere hjælp i kampen mod IS

Frankrigs præsident, François Hollande, vil have Tyskland til at engagere sig mere i kampen mod jihadistgruppen Islamisk Stat.

Opfordringen bliver afleveret under samtaler onsdag med forbundskansler Angela Merkel, der er på besøg i Paris efter de nylige angreb i den franske hovedstad.

- Jeg håber, at Tyskland kan deltage endnu mere i kampen mod Daesh i Syrien og Irak, siger Hollande, der bruger det arabiske navn for jihadistgruppen Islamisk Stat, der påtog sig ansvaret for de blodige drab på 130 mennesker i Paris 13. november.

Merkels svar er, at hun vil handle "hurtigt" for at hjælpe til i kampen mod terror og i solidaritet med Frankrig.

- Når Frankrigs præsident beder mig om at tænke over, hvad mere vi kan gøre, så er det vores pligt at reflektere over det, og vi vil også handle meget hurtigt, siger Merkel på det fælles pressemøde.

Berlin udelukker ikke at tilbyde Frankrig militær assistance. Der har været spekuleret i, om Merkel ville indsætte tyske kampfly for at forstærke operationen. Men hun ønsker ifølge nyhedsbureauet dpa ikke at give konkrete løfter på et pressemøde.

- Islamisk Stat skal bekæmpes med militære midler, siger Merkel og lover at støtte Frankrig i kampen mod terrorisme.

- Vi deler jeres smerte. Dette er ikke kun et angreb på Paris, det er et angreb på vores levemåde, siger Merkel sammen med Hollande.

Hollandes opfordring til større tysk deltagelse i kampen mod Islamisk Stat i Syrien og Irak kommer på et tidspunkt, da franske kampfly igen og igen angriber den militante gruppe med bomber.

Præsidenten giver samtidig udtryk for, at han godt forstår den tyske tilbageholdenhed i forhold til at involvere sig i oversøiske militæroperationer.

Den franske præsident fortsætter sit såkaldte jetdiplomati med at rejse til Rusland torsdag for at mødes med præsident Vladimir Putin.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip