Frankrig: Britisk EU-nej sender flere flygtninge over kanalen

Skrevet af admin

03/03/2016

Dagens topnyheder

Frankrigs præsident, François Hollande, advarer ifølge nyhedsbureauet AFP om, at det vil have konsekvenser for situationen med ophobningen af flygtninge og migranter i den franske by Calais, hvis briterne forlader EU.

- Jeg ønsker ikke skræmme, men hvis jeg skal sige sandheden, så vil det få følger - også i spørgsmålet om, hvordan vi håndterer spørgsmålene omkring migranter, siger Hollande, som torsdag mødtes med den britiske premierminister, David Cameron, i den nordlige franske by Amiens.

Hollandes udtalelse kommer efter, at en fransk minister er blevet kritiseret i London for udmeldinger om, at regeringen i Paris ikke længere vil stoppe migranter, som forsøger at krydse Den Engelske Kanal, hvis briterne forlader EU.

I et interview med den britiske avis Financial Times siger den franske økonomiminister, Emmanuel Macron, at en såkaldt Brexit - en britisk udtræden af EU - kan undergrave en aftale om britisk grænsekontrol i Calais.

Storbritannien vil bidrage med omkring 20 millioner euro ekstra til at øge sikkerheden ved den franske havneby Calais, hvor tusindvis af migranter har slået sig ned i håb om at krydse Den Engelske Kanal til Storbritannien.

Ved det årlige topmøde var krisen i Calais et toppunkt.

De ekstra millioner skal blandt andet bruges til "øget sikkerhed omkring indgangen til kanaltunnelen og bekæmpe menneskesmuglere", siger Frankrigs minister for europæiske anliggender, Harlem Désir.

/ritzau/AFP