Frankrig enes med briter om at stoppe immigranter

Skrevet af admin

18/08/2015

Dagens topnyheder

Frankrig og Storbritannien vil underskrive en aftale, som skal lette presset fra migranter, der forsøger at komme til England via den franske havneby Calais.

Det bliver Frankrigs indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, og hans britiske kollega, Theresa May, som torsdag mødes i Calais for at sætte deres underskrifter på aftalen.

Aftalen fokuserer ifølge det franske indenrigsministerium på at sikre de områder i Calais, hvor tusinder af desperate folk forsøger at komme til Storbritannien, at bekæmpe netværk af menneskesmuglere og at sikre mere humanitær hjælp til migranterne.

Flere tusinde personer fra Nordafrika og Mellemøsten camperer under slumlignende forhold i Calais, hvorfra de på ulovlig vis forsøger at komme videre til Storbritannien.

Mange hundrede migranter har i løbet af sommeren væltet hegnene ved tunnelindgangen fra Calais mod England, og det er lykkedes et antal at snige sig om bord på tog og blive fragtet til Dover i England.

I sidste måned døde en sudansk mand i 30'erne. Han var tilsyneladende blev knust af lastbil. Mindst 10 mennesker er døde siden juni under forsøget på komme til Storbritannien, hvor mange i forvejen har familie, og hvor det antages at være lettere at finde arbejde.

Storbritannien har foreløbig lovet 22 millioner pund (233 millioner kroner) til at forbedre sikkerheden i den franske ende af tunnelen.

/ritzau/AFP