Frankrig: EU har ikke plads til flere flygtninge

Europæiske lande har strakt sig til det yderste i forbindelse med flygtningestrømmen og kan ikke tage imod flere nyankomne ifølge den franske premierminister, Manuel Valls.

Europa kæmper med den værste flygtningekrise siden Anden Verdenskrig, hvor Tyskland indtil videre har taget imod langt størstedelen af de omkring én million, der ventes i år.

- Vi kan ikke finde plads til flere flygtninge i Europa, det er ikke muligt, siger Valls ifølge den tyske avis Süddeutsche Zeitung.

En striks grænsekontrol ved Europas ydre grænser kan være med til at bestemme fremtiden for unionen, lyder det.

- Hvis vi ikke gør det, vil folket sige: Nok Europa, siger Manuel Valls.

Udtalelserne falder, blot få timer før den tyske forbundskansler, Angela Merkel, ankommer i Paris, hvor hun skal mødes med den franske præsident, François Hollande.

Merkel mødte tidligere stor opbakning hjemme og internationalt for sin tilgang til flygtningestrømmen, hvoraf mange flygter fra kriser i Mellemøsten.

Men den store strøm har ført til stigende kritik af kanslerens humanistiske tilgang.

Debatten om de mange flygtninge og migranter er blevet endnu mere fremtrædende efter Paris, hvor 130 mistede livet i angreb, som Islamisk Stat har taget skylden for.

Det har ført til frygt blandt nogle for, at den ekstremistiske bevægelse udnytter flygtningestrømmen og smugler jihadister blandt de mange, som kommer til Europa.

Valls undgik at kritisere Merkels politiske strategi direkte, men signalerede, at Paris blev taget på sengen af Merkels beslutning.

- Det var ikke Frankrig, som sagde: Bare kom, siger han.

Frankrig og Tyskland har sammen foreslået at etablere en fond på ti milliarder euro (omkring 75 milliarder kroner), som skal gå til strammere sikkerhed, kontrol ved ydre grænser og bedre omsorg for de mange flygtninge.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip