Frankrig får smæk af ratingbureau

Skrevet af admin

13/12/2014

Dagens topnyheder

Den franske økonomi er så skidt kørende, at det store, sydeuropæiske land må se sin kreditvurdering degraderet hos ratingbureauet Fitch til en AA-rating.

- De svage udsigter for den franske økonomi svækker udsigterne for den finanspolitiske konsolidering og stabilisering af den offentlige gæld, lyder det fra Fitch.

Beslutningen om den nye AA-vurdering, som er to trin under topratingen AAA, er truffet på trods af, at Frankrig har reduceret sit forventede underskud for 2015 til 4,1 procent af landets BNP i forhold til tidligere 4,3 procent.

- Men dette alene vil ikke være tilstrækkeligt til på betydelig vis at ændre Fitchs fremskrivning af Frankrigs regerings gældsdynamikker, siger ratingbureauet.

Det tilføjes, at vurderingen ikke ventes at blive hverken op- eller nedjusteret i de næste mange måneder.

Den franske finansminister, Michel Sapin, påpeger i kølvandet på degraderingen, at regeringen indsnævrer hullet i sit budget samtidig med, at man støtter vækst.

- I et svært økonomisk miljø i Europa holder regeringen sig på sit spor ved at søge de nødvendige reformer for at styrke vækst og gøre virksomheder mere klar til konkurrence, siger han i en udtalelse.

- Politikken er begyndt at producere resultater med firmaer, der profiterer på de umiddelbare effekter af skattereduktioner, som vil fortsætte de kommende år, mener ministeren.

Danmark er fortsat en del af en eksklusiv gruppe af lande, der kan prale af en AAA-rating hos de tre største ratingbureauer Standard & Poor's, Fitch og Moody's.

/ritzau/AFP