Frankrig har rekord i maskeret hestekød

Ifølge undersøgelsen var der hestekød i mere end hver ottende franske prøve, skriver Reuters.

EU-Kommissionen offentliggør de samlede testresultater i løbet af tirsdagen, men allerede nu er det kommet frem, at der blev fundet hestekød i 47 af de 353 prøver af fransk oksekød. Også i Grækenland står det skidt til. Her er der fundet spor af hestekød i 12,5 procent af de testede oksekødprodukter.

Hestekødsskandalen startede i Storbritannien, da det kom frem, at der var fundet hestekød i oksekød fra en leverandør, som blandt andet solgte kød til fastfood-kæden Burger King. Også møbelgiganten Ikea har været involveret i sagen, og der er blandt andet blevet fundet spor af hestekød i kædens berømte kødboller, som efterfølgende blev taget af menuen.

Den europæiske hestekødsskandale har skadet forbrugernes tillid til fødevareindustrien. Det har blandet givet sig udtryk i, at salget af færdigretter er faldet, mens efterspørgslen efter økologiske produkter er gået op.

I weekenden offentliggjorde Fødevarestyrelsen herhjemme en liste over 14 danske firmaer, som er blevet bedt om at tilbagekalde kød fra den hollandske leverandør W. Selten, der er under mistanke for gennem mere end to år at have distribueret op mod 50.000 ton oksekød, som blandt andet indeholder udeklareret hestekød.

Ifølge de hollandske fødevaremyndigheder er kødet fra det omtalte selskab solgt i perioden fra 1. januar 2011 og frem til nu.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip