Frankrig henter stor VM-triumf mod Ukraine

20/11/2013

Det franske landshold kommer alligevel med til VM i Brasilien næste sommer, efter at franskmændene tirsdag aften leverede et mindre mirakel og slog Ukraine med 3-0.

Det var lige akkurat nok, da ukrainerne havde vundet den første kamp på hjemmebane fire dage tidligere med 2-0.

Men nøjagtigt som ved VM-kvalifikationen for fire år siden skulle franskmændene have hjælp af en kontroversiel scoring for at sikre sig det nødvendige resultat i den afgørende kamp.

Karim Benzema var nemlig i offsideposition, da han lavede det andet franske mål kort før pausen.

Det lignede en fejldom af den slovenske dommer Damir Skomina og hans ene linjevogter - en lightudgave af skandalen i 2009, da Thierry Henry lagde op til Frankrigs afgørende mål mod Irland ved at tage bolden med hånden.

I modsætning til for fire år siden kan franskmændene dog med god ret hævde, at de var klart det bedste hold på banen tirsdag aften.

Holdet var ukendeligt i forhold til den skuffende forestilling i Kiev, og da ukrainerne tilsyneladende kun var kommet for at forsvare sig, blev det spil til ét mål i store dele af kampen.

Liverpool-forsvareren Mamadou Sahko bragte hjemmeholdet på ret kurs, da han sendte en returbold i mål efter et frispark.

Benzema scorede til 2-0 før pausen, og så kunne publikum på Stade de France fornemme, at der lå en triumf og lurede lige om hjørnet.

Træner Didier Deschamps sendte sine tropper frem i en ny offensiv efter pausen, og afgørelsen kom, da Oleg Gusev kom til at sende bolden i eget mål med knap 20 minutter igen.

Dermed må østeuropæerne sande, at deltagelsen ved VM i 2006 fortsat er eneste VM-optræden i landets historie.

Franskmændene får til gengæld chancen for at tage revanche for den ynkelige figur, holdet gjorde i 2010, da spillerne iværksatte en strejke mod daværende træner Raymond Domenech.