Frankrig indleder efterforskning i VW-skandale

Skrevet af admin

02/10/2015

Mest læste i dag

De franske myndigheder har besluttet at indlede en efterforskning omkring mulig svindel i forbindelse med skandalen hos Volkswagen, siger kilder tæt på anklagemyndigheden i Paris til nyhedsbureauet AFP.

Den indledende undersøgelse drejer sig om mulige snydeprogrammer i dieselbiler fra Volkswagen. Snydeprogrammerne reducerer bilers forurening under test.

Den tyske statsanklagemyndighed meddelte torsdag, at der ikke er rejst formel sigtelse mod den tidligere topchef i VW Martin Winterkorn i modsætning til, hvad der blev oplyst i sidste uge.

- Ingen personer er indtil videre sigtet i efterforskningen, hedder det i beklagelsen, hvor Winterkorns navn slet ikke nævnes.

Den afgåede topchef for den tyske bilkoncern siger, at han ikke havde noget kendskab til manipuleringer af udslipsværdierne.

VW indrømmede tirsdag i sidste måned, at en særlig snydesoftware i dieselbiler gjorde køretøjerne mere miljøvenlige under test, mens de i daglig drift reelt forurenede langt mere.

Det er myndighederne i USA, som har opdaget svindlen, og de tyske myndigheder siger, at de ikke havde noget kendskab til den.

Volkswagen vil efter skandalen indkalde 11 millioner biler, der skal have udskiftet de dele, som gjorde det muligt for VW at snyde med udledningen af såkaldte NOx-partikler.

En udskiftning af den famøse software, som de amerikanske miljømyndighederne har afsløret, vil ifølge analytikere koste Volkswagen langt over 40 milliarder kroner.

En indkaldelse af 11 millioner biler vil være det højeste antal nogensinde fra en enkelt bilfabrik. Volkswagen har oplyst, at det havde afsat 6,5 milliarder euro (knap 49 milliarder kroner) i sit tredje kvartals regnskab til at dække krisens omkostninger.

/ritzau/Reuters