Frankrig kræver FN-medlemslande på banen i kampen mod IS

Frankrig opfordrer FN's Sikkerhedsråd til at lade medlemslande "tage alle nødvendige skridt" for at bekæmpe Islamisk Stat, efter at den ekstremistiske gruppe har taget skylden for angrebene i Paris fredag.

I et udkast til en resolution præsenteret for de 15 medlemmer opfordres FN-lande til at "fordoble og koordinere deres indsats for at forebygge og standse terrorhandlinger, som specifikt er udført af Isil", står der i udkastet, som bruger et andet ord for Islamisk Stat.

Det er også rettet mod andre grupper, som er tilknyttet al-Qaeda.

Angrebene i Paris fredag kostede 129 mennesker livet, da islamister åbnede ild mod flere caféer, det franske nationalstadion og et spillested med op mod 1500 mennesker.

- Den ekstraordinære og hidtil usete trussel fra denne gruppe mod hele det internationale samfund kræver en stærk, forenet og utvetydig reaktion fra Sikkerhedsrådet, siger den franske ambassadør, François Delattre, i New York.

Delattre håber at få en hurtig godkendelse af udkastet, som blev "sat i blåt", hvilket er en FN-betegnelse for, at en endelig version er klar til en afstemning hos Sikkerhedsrådet i New York.

Frankrigs anmodning kommer, efter at Rusland har indsendt en revideret tekst til et separat resolutionsudkast, som opfordrer til at bekæmpe den ekstremistiske gruppe IS med Syriens samtykke.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip