Frankrig kræver humanitære korridorer i syriske byer

Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, siger mandag, at Frankrig vil foreslå en resolution i FN's Sikkerhedsråd, der kræver en øjeblikkelig åbning af humanitære korridorer i belejrede syriske byer.

Ministeren siger, at resolutionen skal være et forsøg på at fremskynde processen med at få uddelt mad og medicin i de nødlidende områder.

- Det er fuldstændig skandaløst, at vi har diskuteret det her i noget tid, men folk sulter stadigvæk. Derfor vil vi foreslå en resolution med andre lande, siger Laurent Fabius.

Mellem 400 og 500 personer er ifølge de internationale nyhedsbureauer i løbet af søndag evakueret fra den gamle del af den centrale by Homs i Syrien.

Evakueringen var et led i en tre dages våbenhvile mellem oprørerne og præsident Bashar al-Assads styrker, hvor nødhjælp er blevet fragtet ind i Homs - og civile er blevet evakueret derfra. Våbenhvilen udløb ved midnat.

Mandag aften genoptages fredsforhandlinger i Geneve mellem repræsentanter fra den syriske regering og de syriske oprørere.

Den første runde af forhandlinger sluttede uden nogen konkret aftale om den næsten tre år lange borgerkrig, der har dræbt flere end 136.000 mennesker.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip