Frankrig kræver Mohamed Morsi løsladt

Morsi har siden militærkuppet 3. juli befundet sig på et ukendt sted, og i den periode er krisen og urolighederne i Egypten blevet markant forværret.

»Vi fordømmer volden, og vi opfordrer til dialog og præsident Morsis løsladelse,« siger Frankrigs udenrigsminister, Laurent Fabius, ifølge Reuters.

»Situationen er meget kritisk. Vi opfordrer til, at man afviser volden og løslader alle politiske fanger, inklusive tidligere præsident Morsi,« tilføjer han.

Laurent Fabius’ udtalelser kommer, efter at EUs udenrigschef, Catherine Ashton, mandag aften mødtes med Mohamed Morsi. Hun beskriver tirsdag mødet med Morsi som »venligt, åbent og direkte«, men ønsker ikke at gå i detaljer.

»Vi talte i to timer, og vi talte dybdegående. Jeg fortalte ham også, at jeg ikke havde i sinde at fremføre hans synspunkter, da han under de nuværende omstændigheder ikke har mulighed for at korrigere mig,« siger Catherine Ashton ifølge BBC.

»Han har adgang til informationer i form af TV og aviser, så vi havde mulighed for at tale om situationen. Og vi havde også mulighed for at tale om behovet for at komme videre,« siger hun.

Ashton siger, at hun ikke ved, hvor Mohamed Morsi befinder sig, men at hun har forsøgt at forsikre Morsis familie om, at han har det godt.

Hun understreger, at der er behov for at finde »en rolig løsning på situationen«, og at Det Muslimske Broderskab, som Morsi tilhører, bør være en del af den løsning.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip