Frankrig kritiserer skarpt Ungarns migrantholdning

Den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, retter søndag, samtidig med at Berlin, London og Paris indkalder til et hastemøde om migrationskrisen, et frontalangreb mod nogle af de østeuropæiske medlemmer af EU.

- Jeg finder det skandaløst, når jeg ser på en række af europæiske lande - særligt mod øst - ikke accepterer kvoter af migranter, men forsøger at holde dem ude, siger han til radiostationen Europe 1.

Han henviser særligt til det 175 kilometer lange pigtrådshegn, der lørdag blev færdiggjort på grænsen mellem EU-landet Ungarn og Serbien, der ikke er medlem af EU, men på det seneste har modtaget mange migranter, der vil videre til Nordeuropa.

Fabius bryder sig ikke om, at formålet med hegnet er at udelukke migranter fra EU. Den optræden viser ifølge Fabius, at Ungarn "ikke har respekt for Europas fælles værdier".

Den franske premierminister, Manuel Valls, er enig med sin udenrigsminister og siger på et møde med det regerende Socialistparti i den østligt beliggende by La Rochelle, at migranter, der flygter fra krig eller forfølgelse, bør modtages med åbne arme i Frankrig.

- Enhver ansøgning om asyl skal behandles hurtigt. Vi er nødt til at byde de migranter, der flygter fra krig, forfølgelse, tortur og undertrykkelse velkommen, sagde han på mødet og tilføjede, at reglen er, at migranter skal behandles med værdighed.

FN's flygtningehøjkommissariat, UNHCR, offentliggjorde fredag, at det anslås, at antallet af migranter, der i år har forsøgt at passere Middelhavet for at komme ind i Europa, har passeret 300.000.

Derudover forsøger mange migranter at passere gennem Balkan-landene ved hjælp af menneskesmuglere. Torsdag blev en lastbil med migranter fundet i Østrig med 71 - heriblandt fire børn og otte kvinder - døde i lastrummet.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip