Frankrig lader op til EM med sejr over verdensmestre

13/11/2015

Et af Frankrigs mest lovende talenter Anthony Martial spillede en afgørende rolle, da de kommende EM-værter fra Frankrig tog i mod de forsvarende tyske verdensmestre.

Den 19-årige Manchester United-spiller viste flere gange prøver på sit talent og var også arkitekten bag 1-0-målet i en fransk 2-0-sejr på et fyldt Stade de France i Paris.

Fra kampens start var det Frankrig, der sad på spillet, i et opgør, der på mange måder bar præg af at være en venskabskamp. Rigtig farligt blev det dog ikke i begyndelsen for hjemmeholdet.

I stedet var det Tysklands Thomas Müller, der efter 33 minutters spil fik kampens første store chance. Bayern München-spilleren blev spillet fri i højre side af feltet, men måtte se sin afslutning gå et par meter over det franske mål.

Få minutter senere fik også Tysklands 30-årige angriber Mario Gomez en chance. Efter en uskarp førsteberøring bragede den tyske Besiktas-angriber dog bolden i sidenettet.

Og bedst som første halvleg var ved at blive fløjtet af, hev den franske Manchester United-spilleren Anthony Martial en genialitet op af hatten.

Med et par elegante træk passerede han to tyske forsvarsspillere tæt på baglinjen og serverede efterfølgende bolden for fødderne af Olivier Giroud, der let kunne passere Manuel Neuer i det tyske mål.

Anden halvleg bød på flere chancer, men var også præget af de mange udskiftninger, der hører sig til i en venskabskamp. Efter cirka 70 minutters spil blev de to franskmænd bag scoringen skiftet ud og erstattet af Kingsley Coman og Andre-Pierre Gignac.

Gignac gjorde det til slutresultatet 2-0 med en hovedstødsscoring fem minutter før tid.

I en af fredagens øvrige venskabskampe tog Spanien i mod England i en kamp, der blev vundet 2-0 af Spanien på to scoringer i anden halvleg. Forsvarsspilleren Mario og den kreative midtbanespiller Santi Cazorla stod for målene.

Blandt de øvrige resultater kan nævnes en belgisk hjemmesejr på 3-1 over Italien. Holland slog Wales 3-2 på udebane, og Island blev sendt hjem fra Polen med et nederlag på 2-4. Den polske superangriber Robert Lewandowski scorede to gange.