Frankrig lover 15 klimamilliarder: Paris er sidste udkald

Frankrig vil afsætte yderligere 15 milliarder kroner til at bekæmpe klimaforandringer, lyder det fra Francois Hollande to måneder før, han er vært for det globale klimatopmøde i Paris.

Den franske præsident siger samtidig, at det vil være for sent, hvis ikke verdens ledere indgår en global aftale på COP21 i den franske hovedstad til december.

- Jeg vil bekendtgøre, at Frankrigs årlige bidrag til klimaet, som i dag er på tre milliarder euro, fra år 2020 vil være på fem milliarder, siger Hollande ved FN's Generalforsamling.

Flere stats- og regeringschefer talte om klodens klima under generalforsamlingen i New York mandag.

Blandt andre den amerikanske præsident, Barack Obama, som roser Indien for landets løfter om at styrke rene energiformer.

Indiens præsident, Narendra Modi, sagde efter et bilateralt møde med den amerikanske præsident, at han deler Obamas "kompromisløse kamp" mod klimaforandringer.

Frankrig har erklæret, at en global klimaaftale vil være umulig at sikre, hvis verdens rige lande ikke fremskaffer 100 milliarder dollar fra år 2020, så de mindre rige lande kan gøre noget for at håndtere de massive klimaudfordringer.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip