Frankrig og Spanien ramt af ekstremt vejr

I de franske Pyrenæer har svulmende floder vasket broer, bygninger og veje væk. Det gælder blandt andet i byen Saint-Laurant-de-Neste, hvor flere boliger og en historisk bro ifølge Euronews er forsvundet i vandmasserne.

Den franske præsident, Francois Hollande, har besøgt katastrofeområdet ved Pyrenæerne, hvor ødelæggelserne løber op i flere hundrede millioner euro.

En kvinde meldes omkommet i sin bil, da en minitornado ramte området Cote D’or og ødelagde 60 huse og efterlod 15.000 indbyggere uden strøm, skriver Euronews.

Det usædvanligt barske vejr over Frankrig har også ramt flytrafikken til og fra Paris og er ifølge AFP desuden gået hårdt ud over regionen Saint Beat med det religiøse valfartssted Lourdes, som er blevet lukket for besøgende. En 70-årig kvinde omkom i området efter at være blevet taget af vandmasserne, da hun forsøgte at kravle ud af sin bil.

Sammen med sin mand var hun blevet evakueret fra sin bolig, men parret var kørt tilbage for at hente nogle ejendele, da bilen blev fanget i vandet. Redningsmandskab fik manden reddet ud af bilen.

I det nordlige Spanien har regn også forårsaget omfattende ødelæggelse og ført til evakuering af mange hundrede indbyggere.

Her er det specielt regionerne ved foden af Pyrenæerne, der er hårdest ramt, da regnen samtidig følges af store mængder smeltevand fra bjergene.

Ifølge nyhedsbureauet UPI er veje, broer og bygninger også her blevet revet med af vandmasser, som desuden har tvunget skoler til at lukke og afbrudt telefonforbindelser i Aragon og Catalonien.

Der er imidlertid ikke meldt om ofre på den spanske side, men myndighederne i Aran-dalen neden for bjergene siger ifølge UPI imidlertid, at situationen er ude af kontrol, og at vandet har delt området i tre dele, som hver især er helt utilgængelige.

Dagens Gossip