Frankrig opruster i centralafrikansk republik

400 franske soldater skal hjælpe de 1600 soldater-kolleger, der i forvejen er udstationeret i den tidligere franske koloni Den Centralafrikanske Republik.

De i alt 2000 franske soldater skal være med til at standse den etniske udrensning af muslimer, der finder sted.

Samtidig beder Frankrig resten af det internationale samfund - og især EU - om at "vise større solidaritet med Den Centralafrikanske Republik", som der står i en meddelelse fra den franske regering.

- Alle fjender af freden vil blive bekæmpet. Der vil ikke være nogen straffrihed for dem, der begår forbrydelser, lyder det i meddelelsen.

Onsdag kunne Amnesty International i en rapport dokumentere, at muslimer er udsat for etnisk udrensning. Menneskerettighedsorganisationen har de seneste måneder haft et researchhold i landet.

- Militsen anti-balaka udfører voldelige angreb i et forsøg på etnisk udrensning. Resultatet er muslimsk masseflugt af historiske dimensioner, udtalte kriserådgiver i Amnesty International Joanne Mariner i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten.

FN har tidligere advaret om, at situationen kan udvikle sig til folkemord.

Den tidligere franske koloni har i næsten et år været plaget af vold, efter at de primært muslimske Seleka-oprørere tog magten ved et statskup, der i marts 2013 fjernede præsident Francois Bozize.

Seleka-oprørerne trak sig tilbage i december, da Frankrig sendte soldater ind i landet.

Selvom gruppen ikke længere er ved magten, udfører Seleka fortsat angreb mod kristne.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip