Frankrig sejrer i EM-drama mod Polen

15/01/2014

I turneringens vel nok bedste kamp indtil videre ved EM i håndbold i Danmark sejrede Frankrig med 28-27 over Polen. Kampen havde høj kvalitet, intensitet og ikke mindst spænding til det sidste i Aarhus.

Frankrig var for det meste et lille skridt foran Polen i første halvleg, men favorittens pauseføring lød på marginale 15-14.

Polen kom friskest ud til anden halvleg, og trods en mand i undertal vendte man øjeblikkeligt til føring på 16-15. Dernæst fulgtes de to hold til 21-21, hvorefter Frankrig fik overtaget.

Den franske målmand Cyril Dumoulin havde en kæmpe fortjeneste, da han hev den ene store redning frem efter den anden. Det medvirkede til fransk føring på 25-22.

Men Polen nægtede at give op og kom helt tilbage ved 27-27 med præcis et minut tilbage. Frankrig bragte sig foran 20 sekunder før tid, og det blev sejrsmålet, da Cyril Dumoulin reddede et kvalificeret polsk forsøg i det sidste sekund.

Frankrig har maksimum point efter to kampe i gruppe C, mens Polen, Serbien og Rusland skal kæmpe om de to sidste pladser i mellemrunden.

Sverige fortsatte sin gode start ved EM, da det blev til den anden sejr ud af lige så mange mulige. Onsdag gik det ud over Hviderusland med 30-22 i Brøndby Hallen.

Allerede i første halvleg tog Sverige teten, og pauseføringen på 13-10 blev kun udbygget i anden halvleg.

Blandt andet Flensburg-Handewitt-målmanden Mathias Andersson var en god mand for svenskerne på dagen.

Sverige kan nu se frem til en reel gruppefinale fredag mod Kroatien, der også har maksimum point.