Frankrig sender Serbien ud af EM i håndbold

17/01/2014

Frankrig har fortsat kurs mod semifinalerne ved EM i håndbold i Danmark. Fredag aften blev det til den tredje sejr på stribe i gruppe C, da Serbien blev slået med overbevisende 31-28.

Frankrig tog teten fra begyndelsen og kom komfortabelt foran. Pausestillingen kom til at lyde på 17-12.

I anden halvleg reducerede Serbien i begyndelsen, men holdet var aldrig i nærheden af at udfordre Nikola Karabatić og co.

Kun fordi Frankrig tog det roligt mod slutningen, slap Serbien med et forholdsvis hæderligt nederlag.

Sejren betyder, at Frankrig går videre til mellemrunden med de maksimale fire point ligesom Kroatien, som holdet blandt andet bliver parret med. De mødes på søndag.

Derimod er Serbien ude af turneringen. Holdet behøvede et point for at avancere, men det var aldrig tæt på. Serbien slutter med to point ligesom Polen og Rusland, men i det indbyrdes regnskab er Serbien dårligst med blot en enkelt scoring i forhold til Rusland.

I gruppe D dystede Hviderusland og Montenegro direkte om den sidste plads i mellemrunden. Begge hold mødte til kampen med nul point, og det skulle længe blive en yderst tæt affære.

De to hold fulgtes pænt ad, og første halvleg sluttede 13-13. Mod slutningen af kampen viste Hviderusland sig dog bedst, og da Montenegro intet modsvar havde, vandt Hviderusland 29-23.

Hviderusland kommer til mellemrunden uden point, mens Kroatien og Sverige fra den samme gruppe overfører henholdsvis fire og to point.