Frankrig slår skotterne i EM-generalprøve

05/06/2016

Frankrig ligner lige nu et af de bedste bud på en kommende europamester, efter at de franske fodboldstjerner vandt 3-0 hjemme over Skotland.

Sejren fulgte op på den franske 3-2-sejr over Cameroun i mandags, og Didier Deschamps' tropper var endnu bedre kørende lørdag aften i den franske by Metz.

Kampen mod Skotland var Frankrigs sidste testkamp inden slutrunden på hjemmebane, og det blev en god generalprøve.

Arsenal-angriberen Olivier Giroud scorede to mål i første halvleg, hvor klubkammeraten Laurent Koscielny også nåede at komme på tavlen inden pausefløjtet.

I anden halvleg blev der ikke scoret yderligere, selv om den indskiftede Atlético Madrid-angriber Antoine Griezmann var tæt på med et hovedstød i overtiden.

Frankrig åbner EM-turneringen mod Rumænien på fredag i den første kamp i det indledende gruppespil.

Kroatien fik også en god optakt til EM tidligere lørdag aften, da det endte med en knusende sikker sejr på 10-0 over lilleputnationen San Marino.

Juventus-angriberen Mario Mandzukic scorede hattrick i første halvleg og blev udskiftet med Fiorentina-angriberen Nikola Kalinic, som kom ind og bidrog med endnu et hattrick.

Også FC Barcelona-stjernen Ivan Rakitic, Inter-spilleren Ivan Perisic, anfører Darijo Srna samt Marko Pjaca kom på måltavlen i løbet af storsejren, som blev den største i Kroatiens historie.

I en af lørdagens øvrige testkampe vandt Holland, der ikke er kvalificeret til EM, med 2-0 ude over Østrig, der er med ved EM. Målene blev sat ind af Vincent Janssen og Georginio Wijnaldum.

Endelig spillede Slovakiet og Nordirland 0-0 i en mindre profileret testkamp lørdag aften.