Frankrig stopper islandsk EM-eventyr i kvartfinalen

04/07/2016

Så fik eventyret en brat ende.

Det islandske fodboldlandshold har overrasket det meste af fodbold-Europa under EM, men søndag måtte landstræner Lars Lagerbäcks mandskab forlade slutrunden efter et 2-5-nederlag i kvartfinalen til de franske værter.

Frankrig skal nu ud i en duel mod Tyskland om en plads i finalen. Wales og Portugal mødes i den anden semifinale.

Franskmændene skulle bruge lidt tid på at komme i gang, men da først Olivier Giroud efter godt ti minutter havde gjort det til 1-0, begyndte det stjernespækkede hold at folde sig ud for første gang i turneringen.

De islandske fejl blev iskoldt straffet, og ved pausen var stillingen 4-0 til EM-værterne.

Ud over Giroud scorede Paul Pogba, Dimitri Payet og Antoine Griezmann i hjemmeholdets opvisning. I anden halvleg var Giroud på pletten igen, mens Kolbeinn Sigthorsson og Birkir Bjarnason fik reduceret for Island i slutrundens hidtil mest målrige kamp.

Selv om de islandske spillere i kampens indledning red videre på selvtillidsbølgen fra 2-1-sejren over England i ottendedelsfinalen og havde et par gode skudforsøg, så blev holdets mangler og begrænsninger flere gange udstillet.

Kári Árnason kunne slet ikke følge med Olivier Giroud ved 1-0-målet, hvor Arsenal-angriberen slap fri og lagde bolden mellem benene på Islands målmand Hannes Halldorsson.

Kort efter øgede Paul Pogba til 2-0 på et hovedstød, hvor Juventus-stjernen oversprang sin oppasser i forbindelse med et hjørnespark.

I slutningen af første halvleg gjorde Payet det til 3-0 med en følt afslutning helt ude ved stolpen.

Tilskuerne fik endnu et mål før pausen, da Griezmann fik en friløber og loppede bolden over den islandske keeper til 4-0.

Kolbeinn Sigthorsson udlignede til 1-4 ti minutter inde i anden halvleg. De islandske spillere ville hurtigt have sat spillet i gang igen jagten på et comeback, men Frankrig svarede bare igen med en ny scoring.

Olivier Giroud headede tre minutter senere en Payet-aflevering i mål til 5-1, og kort efter kunne den udskældte Arsenal-angriber lade sig udskifte til sjældne klapsalver fra det kræsne franske publikum.

I slutfasen scorede Birkir Bjarnason til 2-5, så den lille nation med blot 330.000 indbyggere rent faktisk stemplede ud med at vinde anden halvleg.

Mens Island nu må rejse hjem efter en mere end godkendt slutrundedebut, kan Frankrig begynde forberedelserne til torsdagens semifinalebrag mod Tyskland. Tyskerne slog lørdag Italien efter en afgørelse fra straffesparkspletten.