Frankrig tvinger alle supermarkeder til at give usolgt mad til fattige

Supermarkedskæder i Frankrig har fået forbud mod at ødelægge eller smide usolgt mad ud.

Det er nu et krav, at butikkerne donerer uønsket eller usolgt mad til velgørende organisationer eller fødevarebanker. Det skriver The Independent

Nogle forretninger har hældt blegemiddel over mad, de har smidt ud, for at undgå at såkaldte “skraldere” tog maden. Andre har låst deres affaldscontainere inde. Det er nu slut.

Loven blev ensstemmigt vedtaget. Den kommer til at gælde alle supermarkeder, som er 400 kvadratmeter store eller derover. Overholder butikkerne ikke loven, risikerer de en bøde på 28.000 kroner.

En talsmand fra Banques Alimentaires - som er et netværk af fødevarebanker - lægger vægt på, at tiltaget vil øge både kvaliteten og udvalget af den mad, der kan blive givet til hjemløse og udsatte.

- I forhold til den næringsmæssige balance har vi i øjeblikket et underskud af kød og mangler frugt og grønt. Dette vil forhåbenligt gøre det muligt for os at få de produkter, siger Jacques Bailet.

Læs også: Hun tager en tennisbold og trykker den mod skulderbladene - 6 minutter senere sker det utrolige 

Der bliver arbejdet på at gøre loven dækkende i hele EU, så det i alle medlemslande bliver forbudt at smide mad ud fra supermarkeder.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip