Frankrig vil have Danmark med i EU's bankunion

Skrevet af admin

20/10/2013

Dagens topnyheder

Når euroens stormagter frem til jul sætter alt ind på at få Europas bankunion gjort færdig, satser de på at få Danmark med om bordet.

Det siger Frankrigs premierminister, Jean-Marc Ayrault, til Politiken.

Han besøger mandag København for at deltage i en miljøkonference og holde møde med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) om at styrke det fransk-danske samarbejde i EU.

- Danmark har deltaget aktivt i diskussionerne om fælles banktilsyn. Jeg håber, I beslutter jer for at gå med, siger Ayrault i et skriftligt interview med Politiken:

- Hvis vi havde haft en bankunion i 2008, ville finanskrisens konsekvenser for Europa have været langt mindre. Derfor er det en prioritet at fremskynde arbejdet med bankunionen. Vi ønsker at se systemet færdigt i år.

Premierministeren lægger ikke skjul på, at han håber at se Danmark slutte sig til både Europas fælles finanstilsyn og et nyt system styret af Den Europæiske Centralbank (ECB), som skal kunne afvikle eller redde banker på tværs af Europa.

Foreløbig har regeringen og Folketinget ikke besluttet, om danske banker skal omfattes af det nye europæiske tilsyn. Men Jean-Marc Ayraults ord illustrerer, at det snart kan komme til at haste med den beslutning.

/ritzau/