Frankrigs forsvarsminister frygtede kemisk krig med IS

Frankrigs forsvarsminister, Jean-Yves Le Drian, siger søndag i et radiointerview, at der var risiko for et kemisk angreb umiddelbart efter angrebene i Paris fredag for en uge siden, men at alle nødvendige forholdsregler for at imødegå et sådant angreb er taget.

Han siger, at de franske myndigheder efter angrebene i Paris ikke udelukker noget som helst, selv om det vil være "meget kompliceret" for nogen at benytte kemiske våben, og at "alle foranstaltninger er taget for at undgå risikoen".

- Alle foranstaltninger er taget for at undgå denne risiko, siger Le Drian til radiostationen Europe 1.

Den franske premierminister, Manuel Valls, sagde torsdag, at et forestående angreb med kemiske eller biologiske våben ikke var usandsynligt.

- Vi må ikke udelukke noget som helst... Der er også en risiko fra kemiske eller biologiske våben, sagde Valls i kølvandet på skyderierne og selvmordsbomberne i Paris fredag den 13. november, da 130 mennesker blev dræbt.

Den franske regering udstedte lørdag en tilladelse til hærens apoteker, så de kan fordele modgift til kemiske våben til de civile nødhjælpstjenester i landet. Det sker forud for klimatopmøde COP21, der åbnes i Paris sidst på måneden.

Le Drian siger videre, at franske kampfly snart vil være i stand til at ramme mål hos Islamisk Stat (IS) i Syrien. Flyene er stationeret på hangarskibet Charles de Gaulle, der fra mandag vil være på plads i den østlige del af Middelhavet.

- Hangarskibet vil være operationelt fra i morgen, siger forsvarsministeren til Europe 1 søndag.

Frankrig har siden 14. november optrappet luftangrebene mod Raqqa, som er IS' højborg i Syrien. Det skyldes, at IS har taget skylden for de koordinerede angreb i Paris.

Kampen mod jihadisterne er "såvel en skyggekrig som en krig på slagmarken", siger Le Drian og understreger, at det er en kamp mod en velorganiseret, brutal styrke, som kontrollerer store dele af Syrien og Irak, og "en international terrorbevægelse, som søger at slå til mod den vestlige verden".

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip