Frankrigs landstræner: Vi havde modet i finalen

01/02/2015

Hyldesten ville ingen ende tage, da Frankrigs nykårede verdensmestre skulle fejres efter 25-22-triumfen i VM-finalen mod Qatar.

Der var sejrstaler, kindkys, lysshow og konfetti. Midt i det hele stod Frankrigs landstræner Claude Onesta, og han var en stolt mand.

Onesta har nu samlet otte guldmedaljer sammen med Frankrigs håndboldherrer, hvis man tæller både EM-, VM- og OL-guldmedaljer med.

- Vi manglede friskhed, så modet - mere end talentet - vandt kampen for os. Vores forsvar var solidt igen, og det her er et fantastisk øjeblik, siger Onesta.

Højrebacken Xavier Barachet, som slet ikke var på banen i de første 30 minutter, men kom ind og fik hele anden halvleg, var også tilfreds.

- Vi var nødt til at kæmpe for det og viste en masse mod, siger Barachet, der nåede at score tre mål på dobbelt så mange forsøg.

Det var femte gang siden 1995, at de franske håndboldherrer kan kalde sig verdens bedste. Og med sejren sidder de franske herrer nu på alle de store titler, OL, VM og EM.

Qatar må nøjes med at glæde sig over, at holdet som det første ikke-europæiske i historien nåede frem til en VM-finale.

Polen vandt tidligere søndag bronze med en sejr på 29-28 efter forlænget spilletid over de regerende verdensmestre, Spanien.