Frankrigs ledighed stiger til 10 procent

Skrevet af admin

03/12/2015

Dagens topnyheder

Frankrigs ledighed er steget til 10,2 procent, som er noget nær det højeste niveau i 18 år, oplyser landets nationale statistik. Det er et tilbageslag for landets socialistiske regering får dage før et regionalvalg.

Antallet af arbejdsløse steg i tredje kvartal med 75.000 til 2,9 millioner, viser tal fra det statistiske kontor Insee.

Stigningen i ledigheden er på 0,2 procentpoint, selv om der har været en vækst på 0,3 procent i tredje kvartal i forhold til det foregående kvartal.

Der er regionsvalg i weekenden, og de nye tal er en torn i siden på præsident Francois Hollandes socialistiske regering. Kampen mod ledigheden er et af de emner, der ligger vælgerne allermest på sinde.

Hollande har svoret, at han ikke vil genopstille ved præsidentvalget i 2017, hvis det ikke er lykkedes for hans administration at få bragt ledigheden ned.

Den franske regering venter en økonomisk vækst i år på mindst 1,1 procent og på 1,6 procent i 2016. Men økonomer siger, at denne vækstrate er for lav til at sikre et fald i ledigheden.

Arbejdsløsheden målt i forhold til udbetalingerne af understøttelse steg i oktober i det hurtigste tempo i to år.

Frankrigs tiltagende arbejdsløshed står i kontrast til trenden i den øvrige eurozone, hvor ledigheden i oktober faldt til det laveste niveau i fire år: 10,7 procent.

Hvis Frankrigs oversøiske territorier medregnes var Frankrigs arbejdsløshed i tredje kvartal på 10,6 procent.

/ritzau/AFP