Frankrigs præsident raser over rygter om elskerinde

Efter flere måneder med svirrende rygter har et fransk ugeblad afsløret, at præsident François Hollande har en affære med en kendt skuespiller.

Den franske præsident siger fredag, at han overvejer at lægge sag an mod magasinet Closer.

- Magasinet har krænket privatlivets fred, som har jeg lige så stor ret til som enhver anden borger, siger Hollande til det franske nyhedsbureau AFP.

Closer har på sin netside lovet at trykke billeder i den kommende udgave som dokumentation for påstandene om affæren mellem den franske præsident og skuespilleren Julie Gayet.

Den 41-årige skuespiller medvirkede i en af Hollandes valgvideoer under valgkampen i 2012. Gayets advokater siger, at skuespilleren også har lagt sag an, efter at der har cirkuleret rygter om hende og Hollande på internettet på forskellige blogs og hjemmesider.

Den 59-årige Hollande bor i Elyséepalæet sammen med sin kæreste Valerie Trierweiler, en glamourøs journalist, som han flyttede sammen med efter at have forladt Ségolène Royal - tidligere socialistisk præsidentkandidat. Hollande og Royal har fire børn sammen.

Closer skriver, at Hollande kører gennem Paris på sin scooter for at overnatte hos Gayet.

Den respekterede ugeavis L'Express skrev i forrige måned, at Hollandes livvagter er stadige mere bekymrede over præsidentens hyppige udflugter på egen hånd.

Selv om han bruger hjelm, har han ifølge Closer kun en livvagt med sig, når han kører gennem byens gader ved nattetide.

Gayet er en etableret skuespiller, som har medvirket i over 50 film og TV-produktioner. Hun er mor til to børn.

Tidligere har andre franske præsidenters kærlighedsliv været i mediernes fokus uden at det har haft politisk betydning.

Jacques Chirac siges at have haft mange udenomsægteskabelige affærer. Det samme gælder hans forgænger, Francois Mitterrand, som også fik et barn med en elskerinde.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip