Frankrigs premierminister langer ud efter Benzema

Frankrigs premierminister, Manuel Valls, langer tirsdag kraftigt ud efter fodboldlandsholdsspilleren Karim Benzema.

- En stor sportsmand skal være en god rollemodel. Mange børn og mange unge mennesker ser op til berømte sportsfolk, siger Manuel Valls til radiostationen Radio 1.

- Derfor skal disse sportsfolk - og i det her tilfælde Karim Benzema eller andre - være gode eksempler. Og hvis de ikke er det, skal de ikke være på det franske landshold, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Manuel Valls refererer til, at Karim Benzema skal i retten for sin involvering i en pengeafpresningssag, der indeholder sexoptagelser med Benzemas landsholdskollega Mathieu Valbuena.

Manuel Valls konstaterer, at hvis en minister står foran en retssag, vil han være tvunget til at forlade regeringen.

- Det er det samme. Når man påtager sig ansvar, eller når man er på landsholdet, må man sætte et eksempel, siger Valls videre.

Foreløbig har sagen betydet, at Karim Benzema ikke må se Mathieu Valbuena. Det betyder, at kun godt og vel et halvt år før EM-slutrunden i fodbold i Frankrig, må de to landsholdskolleger ikke træne sammen.

Ifølge AFP har kilder med viden om efterforskningen fortalt, at Benzema tilbød at være mellemmand for en barndomsven ved at forsøge at indhente penge fra Valbuena på baggrund af optagelserne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip