Frankrigs regering mister tålmodighed med strejkende

Skrevet af admin

10/06/2016

Mest læste i dag

Den franske regering overvejer at tvinge det strejkende togpersonale tilbage på arbejde, siger transportminister Alain Vidalies kun få timer før, europamesterskaberne i fodbold indledes i Paris.

Vidalies siger til radiostationen Europe 1, at regeringen vil bruge "ethvert redskab, der er til rådighed" for at få fodboldfans frem til de mange stadions, hvor EM-kampene skal spilles.

- Og hvis vi er nødt til at udstede ordrer i morgen (om at togene skal køre), så vil vi gøre det, siger han.

Fredag aften indledes den en måned lange fodboldturnering, når Frankrig møder Rumænien på Stade de France i Paris.

Togstrejken har været i gang i ti dage. Vidalies udelukker, at der kan komme forhandlinger i gang mellem parterne. Han advarer om, at myndighederne har "nultolerance over for handlinger, som truer den store fejring".

- Strejken har ingen mening længere, fastslår han.

Borgmesteren i Paris, Anne Hidalgo, har også fået nok af strejkende renovationsarbejdere. Byens gader skæmmes af affald, der hober sig op. Nu vil det blive fjernet, siger hun.

- Selvfølgelig vil al affaldet blive opsamlet. Det er allerede ved at blive hentet i dag, siger hun.

Det er en arbejdsreform, som regeringen i sidste måned vedtog per dekret - altså uden en afstemning i parlamentet - som har udløst de mange strejker.

Regeringen er rasende over, at fagforeningerne opfordrer til fortsatte strejker på et tidspunkt, hvor en stor del af verden følger med i fodboldmesterskaberne i Frankrig.

- Folk ønsker, at tingene skal vende tilbage til det normale, at dette rod skal høre op, lød det fra miljøminister Ségolène Royale torsdag.

Direkte henvendt til de strejkende fagforeninger siger hun, at med aflyste togafgange og affald, der hober sig op i gaderne, så er det "Frankrigs stolthed, der er på spil".

- Lad os ikke skade Frankrigs kapacitet til at organisere globale begivenheder, sagde hun.

/ritzau/AFP