Frans N. er langt fra Stockholm

Med New York Islanders’ 5-3 sejr i Toronto bliver chancen for at se Frans Nielsen i VM i Stockholm mindre og mindre.

Islanders er med fire kampe tilbage i grundserien tre point over Winnipeg Jets på niendepladsen.

Frans Nielsen scorede til 5-2 midt i tredje periode og topper den danske pointliste i NHL med 26 point (fem mål og 21 assist) i 44 kampe. Han har scoret et point mere end Jannik Hansen (ni mål og 16 assist) og Mikkel Bødker (syv mål og 18 assist) og to point flere end Lars Eller (seks mål og 18 assist).

Derimod er løbet kørt for Philadelphia Flyers med Oliver Lauridsen. Flyers tabte 0-3 til New Jersey Devils, så alt tyder på, at den danske back får VM-debut i næste måned sammen med sin lillebror, Markus, fra AHL-holdet Lake Erie Monsters.

Med fem point op til stregen er der – til glæde for VM-holdet - heller ikke meget, der tyder på, at Phoenix Coyotes med Mikkel Bødker kommer i slutspillet. Arizona-holdet tabte 1-2 efter straffeslag i St. Louis.

Dallas Stars med Philip Larsen er to point under stregen og viste klasse med 5-1 over Vancouver Canucks i en kamp, hvor både Philip Larsen og Jannik Hansen fik en assist.

Montreal Canadiens med Lars Eller, nr. 2 i Eastern Conference, vandt 3-2 over Tampa Bay, mens Ottawa Senators (stadig med Peter Regin udenfor) slog Washington Capitals 3-1. Eller og Regin er uden for landstræner Per Bäckmans rækkevidde.

Dagens Gossip