Frans Nielsen er tæt på slutspils-exit efter nyt nederlag

07/05/2016

Frans Nielsen og New York Islanders er på vej ud af slutspillet i NHL, efter at holdet fredag amerikansk tid tabte for tredje gang i træk til Tampa Bay Lightning.

Dermed er stillingen i semifinaleserien i Eastern Conference nu 3-1 til Florida-holdet fra Tampa, som med en sejr igen søndag kan sætte punktum for Islanders' sæson.

Kampen begyndte ellers godt for newyorkerholdet, der spillede på hjemmebane i Barclays Center foran knap 16.000 tilskuere. Efter godt fire minutter kom holdet foran 1-0 i powerplay efter nogle hurtige pasninger foran Lightnings mål.

Frans Nielsens leverede i første omgang en præcis, hård pasning til Nikolay Kulemin, der med en lige så god pasning fandt topscorer Kyle Okposo i fri position til scoring.

Nielsen, den eneste tilbageværende dansker i slutspillet, blev dermed noteret for en assist og har i alt lavet 52 point i indeværende sæson.

Efter en målløs anden periode lykkedes det udeholdet at udligne i tredje periode, hvilket betød, at kampen skulle i overtid.

Her scorede Tampa Bay Lightnings forsvarsspiller Jason Garrison efter 94 sekunder og sikrede dermed sit hold to matchbolde i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Ryger New York Islanders ud af NHL-slutspillet søndag, er det i teorien muligt for Frans Nielsen at slutte sig til det danske ishockeylandshold, der er til VM i Rusland.

Landstræner Jan Karlsson har holdt en plads åben til den rutinerede dansker, selv om det er meget tvivlsomt, om Nielsen får lov at rejse til Rusland efter et eventuelt nederlag søndag.