Frans Nielsen sætter dansk målrekord i NHL

Den danske ishockeyspiller Frans Nielsen har sat ny målrekord for danske NHL-spillere, efter at han natten til tirsdag scorede en enkelt gang i New York Islanders' 3-6-nederlag til Boston Bruins.

Målet var den stærke centerspillers 18. i denne sæson, og så mange mål har ingen dansk spiller tidligere lavet på en sæson i det, der bliver kaldt verdens stærkeste ishockeyliga.

Frans Nielsen sad selv på den hidtidige rekord med sine 17 scoringer i sæsonen 2011-12.

Rekordscoringen mod Boston Bruins faldt efter et kvarters spil og betød udligning 1-1. Nielsen fik en pasning fra Kyle Okposo og fik pucken presset forbi Bruins-målmanden Chad Johnson i to forsøg.

Når man medregner assists, er den efterhånden ganske produktive dansker oppe på 43 point, og dermed skal meget gå galt, hvis han ikke snart slår sin egen pointrekord på 47.

Den personlige succes har Frans Nielsen dog næppe tid til at glæde sig over midt i et hårdt program, hvor Islanders har svært ved at hænge på i kampen om playoffbilletter.

Nederlaget er Long Island-klubbens tredje på stribe, og holdet er fortsat sidst i Metropolitan-divisionen.

Næste opgave bliver lokalopgøret mod New York Rangers natten til torsdag. Den kamp spilles udendørs foran 50.000 tilskuere på baseballstadionet Yankee Stadium.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip