Fransk ambassadør: Danmarks støtte rammer vores hjerter

Støtten og omsorgen fra Danmark og det danske folk er med til at hjælpe Frankrig i en svær tid efter de blodige angreb fredag og natten til lørdag.

Det mener den franske ambassadør i Danmark, Francois Zimarey, da han møder den danske presse foran ambassaden i det centrale København, hvor mange danskere fra morgenstunden og i løbet af formiddagen har lagt blomster.

- Det rører vores hjerter og får os til at føle os stærkere, lyder det fra Francois Zimarey.

- Det er meget vigtigt, at vi kan regne med Danmark og det danske folk. I historiens mørkeste stunder har danskerne og danske myndigheder altid opført sig modigt.

- For det franske folk er det meget vigtigt med støtten, og det rører os, at danskerne kommer spontant med blomster, siger han.

Den franske ambassadør var mødt op ved Kongens Nytorv i København sammen med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Statsministeren besøgte ambassadøren for at udvise sin støtte og erklære sin medfølelse til Frankrig.

Mindst 127 personer har mistet livet i en række angreb, der ramte den franske hovedstad fredag aften og natten til lørdag. Præsident François Hollande har sagt, at Islamisk Stat står bag angrebene.

Terrororganisationen selv har lørdag middag taget ansvaret.

Det er anden gang i år, at Frankrig udsættes for et angreb. Det er ikke mere end ti måneder siden, at jihadister angreb satiremagasinet Charlie Hebdo og et jødisk supermarked i Paris. Her blev 17 mennesker dræbt.

En måned senere blev København udsat for et skudattentat, da Omar el-Hussein skød og dræbte to personer i den danske hovedstad.

- Det virker som om, at jeg allerede har oplevet det her to gange før, siger en lamslået Francois Zimarey med henvisning til angrebene i januar og februar.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip