Fransk ambassadør takker danskerne efter angreb

Skrevet af admin

17/07/2016

Dagens topnyheder

Dansk støtte til Frankrig er afgørende efter det blodige angreb i Nice, som har kostet 84 mennesker livet, mens flere hundrede personer er såret. Ved angrebet kørte en mand sin lastvogn ind i menneskemængden på Promenade des Anglais i Nice.

Det siger Frankrigs ambassadør, Francois Zimeray, ved mindeandagten for ofrene i Den Franske Kirke i København, hvor integrationsminister Inger Støjberg (V) også deltager.

- Budskabet er, at vi ikke må give op. Vi skal kæmpe med alle vore kræfter på slagmarken, men også i hverdagen. Vi skal være stolte over vor civilisations værdier. Kvinderettigheder, menneskerettigheder og tankefrihed, siger Francois Zimeray.

- Vi skal ikke opgive en tomme af disse værdier, som fortjener at blive forsvaret.

Mindeandagten er vigtig for at minde ofrene, selv om deltagerne har blandede følelser efter udåden i Nice, fastslår ambassadøren. Han glæder sig også over danskernes støtte som efter voldshandlingerne i Paris på Stade de France, restauranter og spillestedet Bataclan i november.

- For Frankrig er det så vigtigt i denne svære stund at mærke solidaritet og sammenhold fra det danske folk og myndigheder. Jeg vil udtrykke min taknemmelighed til alle danskere, som igen viser venskab og medfølelse med os, siger Francois Zimeray.

Integrationsminister Inger Støjberg deltager i andagten af respekt for ofrene, men også for at vise solidaritet med Frankrig, forklarer hun.

- Det er et hårdt prøvet fransk folk. Derfor er det helt afgørende, at vi viser, at vi alle bakker op om de frihedsværdier, som Frankrig også er grundlagt på. Man kan tro på og dyrke den gud, man vil, siger Inger Støjberg.

- Man kan forsamles, som de mennesker gjorde den aften (i Nice) for at hylde friheden og demokratiet. Man kan sige og tegne, hvad man vil, og der er fuldstændig ligestilling mellem kønnene. Det er vigtigt, at vi alle står vagt om det.

Demokratiet skal netop vise sin styrke, når det presses af mennesker, som ikke respekterer demokratiske værdier, mener Inger Støjberg.

/ritzau/