Fransk anklager mener at have afværget endnu flere angreb

Jawad Bendaoud, der gav husly til tre personer, der blev dræbt af politiet i sidste uge, må have vidst, at han har hjulpet mistænkte terrorister, siger den franske anklager Francois Molins tirsdag aften på et pressemøde.

Fransk politi var 18. november ude i en syv timer lang ildkamp med folk i en lejlighed i forstaden Saint Denis nord for Paris fem dage efter de koordinerede angreb i Paris, hvor 130 mennesker blev dræbt.

- Han kan ikke på nogen måde have været uvidende om, at han var deltager i en terroristorganisation, siger Paris-anklager Francois Molins, der ønsker en dommers tilladelse til en formel undersøgelse af Bendaouds rolle.

Under ildkampen med politiet blev den formodede hovedmand bag Paris-angrebene, Abdelhamid Abaaoud, dræbt. Efterfølgende har myndighederne fundet beviser for, at han også forberedte et bombeangreb på kontordistriktet La Défence i den vestlige del af Paris.

Samtidig afsløres det, at Abaaoud, vendte tilbage til de områder, hvor sortklædte gerningsmænd havde dræbt adskillige tilfældige personer ved at skyde mod barer og caféer.

Francois Molins fortæller, at Abdelhamid Abaaoud havde taget metroen tilbage til centrum af Paris. Den telefon, han menes at have brugt, var registreret i 10., 11. og 12. arrondissement og ved Le Bataclan, mens angrebet var under opsejling.

Siden angrebene i Paris har fransk politi slået til mod 1230 adresser og sigtet 124 personer, oplyser den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det står ikke klart, hvad de anholdte er sigtet for, men ifølge Cazeneuve har politiet pågrebet 165 personer og konfiskeret 230 våben under operationerne, oplyser ministeriet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip