Fransk domstol godkender homoægteskaber

Det fastslår Frankrigs forfatningsdomstol ifølge AFP, og dermed har den afvist en begæring om at forhindre bøsser og lesbiske i at få papir på hinanden, sådan som tidligere præsident Nicolas Sarkozy havde opfordret til.

»Loven, som tillader ægteskab mellem personer af samme køn, er i overensstemmelse med forfatningen,« skriver domstolen i en pressemeddelelse.

Dermed har modstanderne mod de øgede rettigheder til landets homoseksuelle ikke flere muligheder for at forhindre den største socialreform i landets historie, siden Frankrig forbød dødsstraf i 1981, skriver Reuters.

Under den franske præsidentvalgkamp sidste år lovede den nuværende præsident, Francois Hollande, at give bøsser og lesbiske lov til at gifte sig, hvis han blev valgt - og han har garanteret, at han hurtigst muligt vil underskrive lovforslaget, som landets parlament godkendte i april under store folkelige protester.

Dermed lægger Hollande ifølge Reuters op til, at Frankrigs første homoægteskab kan finde sted inden for de næste par uger.

Under debatten for og imod homoægteskaber og -adoption, har flere hundredetusinde franskmænd været på gaden for at tilkendegive deres holdning til lovforslagene. Det har flere gange ført til voldelige sammenstød i det officielt sekulariserede land, hvor et flertal er katolikker.

Meningsmålinger viser dog, at et flertal af franskmændene bakker op om homoægteskaber, og alt tyder altså nu på, at Frankrig vil blive det 14. land i verden til at tillade folk af samme køn at få papir på hinanden.

Dagens Gossip