Fransk eller polsk til Kasper Hvidt & Co

Det bliver enten et fransk eller et polsk mandskab, som Kasper Hvidt og co. nu skal møde i håndboldens Champions League efter Atletico Madrids økonomiske krak.

Det er nu en uge siden, den spanske håndboldmastodont Atletico Madrid meddelte på klubbens hjemmeside, at man lukkede sit håndboldhold. Men først nu ved det internationale håndboldforbund, EHF, hvordan de vil tackle, at klubben trækker sig fra Champions League, hvor spanierne var direkte kvalificeret til gruppespillet og i pulje med blandt andre THW Kiel og KIF Kolding København.

For et år siden, da AG København gik konkurs og skabte en lignende problematik for EHF, valgte håndboldforbundet at lade Danmarks nummer to i rækken, Bjerringbro-Silkeborg, overtage pladsen.

Men EHF har ingen fast procedure i disse situationer, så løsningen på det nye spanske problem var ikke givet på forhånd. Nu har EHF imidlertid besluttet sig for en model, der bliver helt anderledes end AGK-løsningen fra sidste år.

EHF har nemlig valgt at opløse den wild card-gruppe på fire hold, man ellers havde sammensat til at spille om én plads og i stedet lade de fire hold fra gruppen mødes i to kvalifikations-dueller, hvor de to af holdene spiller om den oprindelige wild card-billet, mens de to andre spiller om at overtage Atletico Madrids plads i pulje B.

Dermed står det nu klart, at KIF Kolding København i Champions League kommer i gruppe med vinderen af duellen mellem franske Montpellier og polske Wisla Plock, mens den oprindelige wild card-billet bliver en kamp mellem makedonske HC Metalurg og ungarske Pick Szeged.

En tredje wild card-kamp, som EHF ekstraordinært har indført i denne sæson, fordi de regerende mestre i CL-turneringen, tyske HSV Hamburg, ikke har kvalificeret sig til den nye turnering, og som skal stå mellem Hamburg og landsmændene Füchse Berlin, gennemføres uden ændring.

Alle tre wild card-dueller spilles nu over to kampe ude og hjemme. Den tyske duel om en plads i gruppe D spilles 21. og 23. august, mens de to øvrige kampe om pladser i gruppe B og C spilles mellem 28. august og 1. september.

Dagens Gossip