Fransk Fifa-kandidats støtte har modtaget trusler

Jerome Champagne bliver foreløbig støttet af ni nationale fodboldforbund i kampen om at blive den næste præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Men den 57-årige franskmand ønsker ikke at røbe navnene på sine støtter, fortalte han mandag på et pressemøde i København.

Og det er der en særlig grund til.

- Jeg vil ikke afsløre navnene på landene, men jeg har ni støtter fra tre kontinenter. Jeg vil ikke sige navnene, fordi jeg vil beskytte dem.

- Det ene navn er blevet lækket, og fyrene fra dette land har fået trusler, siger Jerome Champagne.

Han er en af fem kandidater til at overtage sædet fra den skandaliserede Sepp Blatter, der efter Fifa-korruptionsskandalen er blevet tvunget til at trække sig tilbage.

Det sker den 26. februar næste år, hvor den nye præsident bliver valgt.

Fire af kandidaterne til Fifa-præsidentposten har mandag lagt vejen forbi København for at tale med lederne for de nordiske fodboldforbund.

De øvrige er Gianni Infantino, Tokyo Sexwale og prins Ali Bin Al Hussein.

Jerome Champagne var også kandidat ved præsidentvalget i maj, men her måtte han trække sig på grund af manglende støtte.

Franskmanden, der for nogle år siden arbejdede for Fifa, blandt andet som vicegeneralsekretær, har dog fået en ny chance med Sepp Blatters afgang.

Jerome Champagne mener, at hans indgående kendskab til Fifa er en styrke, når det korruptionsplagede forbund skal genvinde tilliden fra offentligheden.

Franskmanden gjorde på pressemødet meget ud af at understrege, at Fifas penge skal forvaltes med omtanke.

- Vi skal sikre os, at Fifas penge, som for mig at se er offentlighedens penge, skal bruges på en god måde, siger han.

Det betyder i hans udlægning åbenhed og gennemsigtighed om brugen af Fifas midler.

Jerome Champagne er på det rene med, at for eksempel penge til Fifas udviklingsprogrammer ikke altid har haft effekt. Men der er dog succeshistorier, mener han.

- Tag et land som Kap Verde. På et tidspunkt havde de intet, men meget er sket dér. Der er blevet bygget meget, kontorer, baner og overnatningssteder og der er lavet renovering af stadioner.

- Kap Verde kvalificerede sig ikke til Africa Cup of Nations før i 2013, hvor de nåede kvartfinalen. Og de var med igen i år. Landet kan nu hente deres spillere tilbage og betale dem, siger han.

En udvidelse af VM-slutrunden er også blevet nævnt i Fifa-valgkampen, blandt andre af Gianni Infantino, der også stiller op.

Det er Jerome Champagne ikke begejstret for.

- Jeg er imod det forslag, som nogle af mine modstandere er kommet med, om, at VM skal udvides til 40 hold.

- Jeg ønsker, at vi fortsætter med 32 hold, det er allerede et format, der gør det dyrt at afholde det. Se bare på problemerne i Brasilien, siger Jerome Champagne.

Brasilien arrangerede sidste år VM-slutrunden, men optakten var præget af udgifter, der løb løbsk, og efterfølgende utilfredshed i den brasilianske befolkning.

/ritzau/

Dagens Gossip