Fransk fodboldforbund suspenderer Karim Benzema

Real Madrid-stjernen Karim Benzema er blevet suspenderet af Det Franske Fodboldforbund, FFF, torsdag.

Det oplyser flere nyhedsbureauer.

Baggrunden er, at Karim Benzema angiveligt har deltaget i afpresning af landsholdskammeraten Mathieu Valbuena i forbindelse med en sexvideo.

Anklagemyndigheden i Versailles oplyste for nylig, at Karim Benzema bliver undersøgt for afpresning, og ifølge anklageren kan Benzemas eventuelle forbrydelse straffes med op til fem års fængsel.

- Jeg har besluttet, og det er en beslutning fra præsidenten for forbundet og ikke fra eksekutivkomitéen eller en etisk komité, at Karim Benzema ikke kan spille for Frankrig, før sagen er løst, siger FFF-præsidenten, Noel Le Graet, ved et pressemøde ifølge Reuters.

- Så længe det juridiske system ikke har truffet en beslutning om, hvorvidt alt det, der er skrevet om Benzema, er overdrevet, så vil forbundet ikke ændre sin beslutning, siger fodboldpræsidenten.

Noel Le Graet var ikke konkret i sit udtryk, men Reuters tolkede, at beslutningen betyder, at Benzema næppe kan spille for Frankrig, før der er en juridisk afgørelse i form af en dom eller en frifindelse.

Skulle det ikke ske inden sommerens EM i Frankrig, tyder det på, at suspenderingen vil gælde, og dermed kan koste Benzema deltagelsen ved EM.

Karim Benzema skrev på Twitter senere torsdag, at han respekterer beslutningen, og at han har fuld tillid til Le Graet.

Real Madrid skrev ligeledes på sin hjemmeside, at man respekterer beslutningen, og man gentog, at klubben støtter Benzema og har tillid til spilleren.

Karim Benzema er havnet som hovedperson i en af de største skandaler i fransk fodbolds historie, som har optaget Frankrig i nogen tid.

Forleden satte selv Frankrigs premierminister, Manuel Valls, ord på sagen og langede kraftigt ud efter Karim Benzema.

- En stor sportsmand skal være en god rollemodel. Mange børn og mange unge mennesker ser op til berømte sportsfolk, sagde Manuel Valls til radiostationen Radio 1.

- Derfor skal disse sportsfolk - og i det her tilfælde Karim Benzema eller andre - være gode eksempler. Og hvis de ikke er det, skal de ikke være på det franske landshold, sagde Valls ifølge nyhedsbureauet AFP.

Real Madrid-stjernen har angiveligt deltaget i afpresningen af landsholdskammeraten Mathieu Valbuena (Lyon) for at hjælpe en ven, som havde fået fat i en sexvideo af Valbuena og dennes kæreste.

Tidligere berettede radiostationen Europe 1, at man havde hørt en optagelse, hvor Benzema bekræftede sin rolle, men Le Monde skrev senere, at angriberens forklaring i retten var en noget anden.

- Jeg tror, det er en stor misforståelse. Alt sammen. Jeg ville bare informere ham (Valbuena, red.) om historien og hjælpe ham. Dette er en person, jeg spiller sammen med på landsholdet. Det er en ven, skulle Benzema have sagt i retten ifølge avisen.

Benzema har erkendt, at han gik til Valbuena, men det var for at informere ham om, hvad han havde hørt, så Lyon-spilleren kunne finde ud af, hvad der skulle gøres.

Kravet om 150.000 euro fra afpresserne havde Benzema intet at gøre med, har han tidligere fortalt.

- Jeg ville bare hjælpe. Jeg havde ingen bagtanker om afpresning eller penge. Jeg har penge. Jeg behøver dem ikke, sagde Real Madrid-stjernen i retten ifølge Le Monde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip