Fransk gidseldrama er slut - gidslerne er i sikkerhed

En gidselsituation i den nordfranske by Roubaix tæt på den belgiske grænse er sent tirsdag aften blevet afsluttet.

Det oplyser lokale myndigheder til nyhedsbureauet Reuters. Embedsmænd siger, at gidslerne nu er et "sikkert sted".

Frederic Fevre, der er offentlig anklager i den nordfranske by Lille, siger til journalister, at én gidseltager er blevet dræbt, og at politiet stadig leder efter andre mistænkte, der er på fri fod.

Dermed er dramaet tilsyneladende overstået. I første omgang frygtede franske medier, at der var tale om en sag med forbindelser til den anspændte situation i både Frankrig og Belgien i kølvandet på angrebet i Paris forrige fredag.

Fransk politi har dog i løbet af tirsdag aften nedtonet situationen og understreget, at der ikke er relationer til "en terrorhandling".

De første meldinger fra Roubaix gik på, at en gruppe gerningsmænd angiveligt havde affyret skud mod politiet og efterfølgende forskanset sig i et hus, hvor de havde taget gidsler.

Læs også: Bevæbnede mænd tager familie som gidsler i Frankrig

Politikilder sagde dog ud på aftenen ved 21-tiden til avisen Le Figaro, at der "ikke er tale om en terrorhandling, der er tale om et røveri".

En anden tilføjede, at der i modsætning til tidligere oplysninger indtil videre ikke er meldt om tilskadekomne.

Begivenhederne udspiller sig på et tidspunkt, hvor sikkerhedsstyrkerne i både Frankrig og Belgien er i skærpet beredskab.

Der er erklæret undtagelsestilstand i Frankrig, og nabolandet Belgien også er i skærpet beredskab - især i hovedstaden Bruxelles - efter angrebene forrige fredag i den franske hovedstad, hvor 130 mennesker blev dræbt.

/ritzau/

Dagens Gossip